Home / Bola Sepak / Gergasi merah gigit kijang di Shah Alam

Gergasi merah gigit kijang di Shah Alam

Penyerang Selangor, Afiq Azmi membuat percubaan karah gawang Kelantan dalam aksi perlawanan Liga Super 2015 di Stadium Shah Alam. Gambar oleh Baihaqi Rezki

Penyerang Selangor, Afiq Azmi membuat percubaan karah gawang Kelantan dalam aksi perlawanan Liga Super 2015 di Stadium Shah Alam. Gambar oleh Baihaqi Mohamad

SHAH ALAM 19 Ogos 2015 : Skuad Gergasi Merah, Selangor Darul Ehsan terus berusaha mengukuhkan kedudukan dalam Liga Super 2015 apabila menewaskan pasukan Kelantan 3-0 di Stadium Shah Alam malam tadi.

Hazwan Bakri meletakkan pasukan Selangor di hadapan pada minit ke 12 sebelum penyerang import, Guilherme De Paula menjaringkan 2 gol pada minit ke 49 dan minit 63 untuk meletakkan Selangor di tangga ketiga Liga Super dengan 36 mata selepas 21 perlawanan liga.

Namun begitu Selangor terpaksa membayar agak mahal untuk kemenangan kali ini apabila pemain tengah sensasi mereka, Nazmi Faiz Mansor di layangkan kad merah setelah berlaku pergeseran dengan pemain Kelantan pada minit ke 89 perlawanan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*