Home / Lain - Lain / Galeri Foto Shell Malaysia Grand Prix 2015 oleh Safwan Mansor

Galeri Foto Shell Malaysia Grand Prix 2015 oleh Safwan Mansor

Galeri Foto oleh jurugambar Safwan Mansor di Perlumbaan Shell Malaysia Grand Prix 2015 pada 25 Oktober 2015 di Litar lumba Sepang, Kuala Lumpur, Malaysia.

Pelumba Sky Racing Team VR46, Romano Fenati (no.5) mendahului kelompok hadapan Moto3 pada perlumbaan Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). OKT 25, 2015.

Pelumba Sky Racing Team VR46, Romano Fenati (no.5) mendahului kelompok hadapan Moto3 pada perlumbaan Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). Gambar oleh  Safwan Mansor © Sukan Malaysia.

 

Pelumba RBA Racing Team, Gabriel Rodrigo (tengah) terjatuh pada selekoh kedua pusingan pertama Moto3 pada perlumbaan Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). OKT 25, 2015.

Pelumba RBA Racing Team, Gabriel Rodrigo (tengah) terjatuh pada selekoh kedua pusingan pertama Moto3 pada perlumbaan Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). Gambar oleh  Safwan Mansor © Sukan Malaysia.

 

 

Pelumba Drive M7 SIC, Zulfahmi Khairuddin gagal menamatkan perlumbaan selepas terlibat dalam kemalangan pada pusingan ke 3 pada sesi kelayakan Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). OKT 24, 2015.

Pelumba Drive M7 SIC, Zulfahmi Khairuddin gagal menamatkan perlumbaan selepas terlibat dalam kemalangan pada pusingan ke 3 pada sesi kelayakan Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). Gambar oleh  Safwan Mansor © Sukan Malaysia.

 

Pelumba Sky Racing Team VR46, Romano Fenati (no.5) mendahului kelompok hadapan Moto3 pada perlumbaan Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). OKT 25, 2015.

Pelumba Sky Racing Team VR46, Romano Fenati (no.5) mendahului kelompok hadapan Moto3 pada perlumbaan Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). Gambar oleh  Safwan Mansor © Sukan Malaysia.

 

Pelumba Ajo Motorsport, Zarco Johann (no.5) mendahului kelompok hadapan Moto2 pada perlumbaan Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). OKT 25, 2015.

Pelumba Ajo Motorsport, Zarco Johann (no.5) mendahului kelompok hadapan Moto2 pada perlumbaan Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). Gambar oleh  Safwan Mansor © Sukan Malaysia.

 

Pelumba Petronas Raceline Malaysia, Hafizh Syahrin (no.55) beraksi pada perlumbaan Moto2 Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). OKT 24, 2015.

Pelumba Petronas Raceline Malaysia, Hafizh Syahrin (no.55) beraksi pada perlumbaan Moto2 Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). Gambar oleh  Safwan Mansor © Sukan Malaysia.

 

Pelumba QMMF Racing Team, Simon Julian (no.60) dibantu marshall litar selepas terbabas pada perlumbaan Moto2 Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). OKT 24, 2015.

Pelumba QMMF Racing Team, Simon Julian (no.60) dibantu marshall litar selepas terbabas pada perlumbaan Moto2 Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). Gambar oleh  Safwan Mansor © Sukan Malaysia.

 

Pelumba Petronas Raceline Malaysia, Hafizh Syahrin (no.55) melambai kearah penonton tanda terima kasih atas sokongan selepas menamatkan perlumbaan Moto2 Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix ditempat kelapan di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). OKT 24, 2015.

Pelumba Petronas Raceline Malaysia, Hafizh Syahrin (no.55) melambai kearah penonton tanda terima kasih atas sokongan selepas menamatkan perlumbaan Moto2 Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix ditempat kelapan di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). Gambar oleh  Safwan Mansor © Sukan Malaysia.

 

Pelumba Movistar Yamaha MotoGP, Valentino Rossi melambai kerah peminat-peminat tegarnya yang menunggu beliau dibelakang pit Movistar Yamaha MotoGP sebelum bermulanya perlumbaan MotoGP lShell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). OKT 24, 2015.

Pelumba Movistar Yamaha MotoGP, Valentino Rossi melambai kerah peminat-peminat tegarnya yang menunggu beliau dibelakang pit Movistar Yamaha MotoGP sebelum bermulanya perlumbaan MotoGP lShell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). Gambar oleh  Safwan Mansor © Sukan Malaysia.

 

Aksi permulaan perlumbaan MotoGP pada Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). OKT 24, 2015.

Aksi permulaan perlumbaan MotoGP pada Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). Gambar oleh  Safwan Mansor © Sukan Malaysia.

 

Pelumba Movistar Yamaha MotoGP, Jorge Lorenzo (kiri) dan rakan sepasukannya Valentino Rossi (kanan) bersaing pada pusingan awal perlumbaan MotoGP pada Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). OKT 24, 2015.

Pelumba Movistar Yamaha MotoGP, Jorge Lorenzo (kiri) dan rakan sepasukannya Valentino Rossi (kanan) bersaing pada pusingan awal perlumbaan MotoGP pada Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). Gambar oleh  Safwan Mansor © Sukan Malaysia.

 

Pelumba Pelumba Repsol Honda Team, Dani Pedrosa (no.26) dan rakan sepasukannya Marc Marquez (no.93) bersaing pada pusingan awal perlumbaan MotoGP pada Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). OKT 24, 2015.

Pelumba Pelumba Repsol Honda Team, Dani Pedrosa (no.26) dan rakan sepasukannya Marc Marquez (no.93) bersaing pada pusingan awal perlumbaan MotoGP pada Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). Gambar oleh  Safwan Mansor © Sukan Malaysia.

 

Ribuan peminat pelumba Movistar Yamaha MotoGP, Valentino Rossi mengibarkan bendera VR46 sebaik bermulanya perlumbaan MotoGP Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). OKT 24, 2015.

Ribuan peminat pelumba Movistar Yamaha MotoGP, Valentino Rossi mengibarkan bendera VR46 sebaik bermulanya perlumbaan MotoGP Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). Gambar oleh  Safwan Mansor © Sukan Malaysia.

 

Pelumba Movistar Yamaha MotoGP, Valentino Rossi (no.46) dan pelumba Pelumba Repsol Honda Team, Marc Marquez (no.93) saling bersaing pada pusingan awal perlumbaan MotoGP pada Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC), bagaimanapun Marc Marquez gagal menamatkan perlumbaan selepas terjatuh pada pusingan keenam. OKT 24, 2015.

Pelumba Movistar Yamaha MotoGP, Valentino Rossi (no.46) dan pelumba Pelumba Repsol Honda Team, Marc Marquez (no.93) saling bersaing pada pusingan awal perlumbaan MotoGP pada Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC), bagaimanapun Marc Marquez gagal menamatkan perlumbaan selepas terjatuh pada pusingan keenam. Gambar oleh  Safwan Mansor © Sukan Malaysia.

 

Pelumba Movistar Yamaha MotoGP, Valentino Rossi (kiri) dan pelumba Pelumba Repsol Honda Team, Marc Marquez (kanan) saling bersaing pada pusingan awal perlumbaan MotoGP pada Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC), bagaimanapun Marc Marquez gagal menamatkan perlumbaan selepas terjatuh pada pusingan keenam. OKT 24, 2015.

Pelumba Movistar Yamaha MotoGP, Valentino Rossi (kiri) dan pelumba Pelumba Repsol Honda Team, Marc Marquez (kanan) saling bersaing pada pusingan awal perlumbaan MotoGP pada Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC), bagaimanapun Marc Marquez gagal menamatkan perlumbaan selepas terjatuh pada pusingan keenam. Gambar oleh  Safwan Mansor © Sukan Malaysia.

 

Pelumba Pelumba Repsol Honda Team, Dani Pedrosa melintasi tempat duduk grand stand ketika mendahului perlumbaan MotoGP pada Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). OKT 24, 2015.

Pelumba Pelumba Repsol Honda Team, Dani Pedrosa melintasi tempat duduk grand stand ketika mendahului perlumbaan MotoGP pada Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). Gambar oleh  Safwan Mansor © Sukan Malaysia.

 

Aksi pelumba Movistar Yamaha MotoGP, Valentino Rossi yang memecut laju pada perlumbaan MotoGP pada Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). OKT 24, 2015.

Aksi pelumba Movistar Yamaha MotoGP, Valentino Rossi yang memecut laju pada perlumbaan MotoGP pada Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). Gambar oleh  Safwan Mansor © Sukan Malaysia.

 

Pelumba Repsol Honda Team, Dani Pedrosa (tengah) menjulang trofi selepas menjuarai MotoGP Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). Tempat kedua dimenangi oleh Jorge Lozenro (kiri) dan tempat ketika, Valentino Rossi (tiga dari kanan). 25 OKT 2015

Pelumba Repsol Honda Team, Dani Pedrosa (tengah) menjulang trofi selepas menjuarai MotoGP Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). Tempat kedua dimenangi oleh Jorge Lozenro (kiri) dan tempat ketika, Valentino Rossi (tiga dari kanan). Gambar oleh  Safwan Mansor © Sukan Malaysia.

 

Reaksi berbeza pelumba Repsol Honda Team, Dani Pedrosa (kanan) yang menjulang trofi selepas menjuarai MotoGP Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix dan pelumba Movistar Yamaha MotoGP, Jorge Lorenzo (kiri) yang memenangi tempat kedua pada penyampian hadiah di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). 25 OKT 2015

Reaksi berbeza pelumba Repsol Honda Team, Dani Pedrosa (kanan) yang menjulang trofi selepas menjuarai MotoGP Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix dan pelumba Movistar Yamaha MotoGP, Jorge Lorenzo (kiri) yang memenangi tempat kedua pada penyampian hadiah di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). Gambar oleh  Safwan Mansor © Sukan Malaysia.

 

Reaksi pelumba Repsol Honda Team, Dani Pedrosa (tengah) menjuarai MotoGP Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix ketika lagu kebangsaan negaranya dimainkan pada penyampaian hadiah di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). Tempat kedua dimenangi oleh Jorge Lozenro (kiri) dan tempat ketika, Valentino Rossi (tiga dari kanan). 25 OKT 2015

Reaksi pelumba Repsol Honda Team, Dani Pedrosa (tengah) menjuarai MotoGP Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix ketika lagu kebangsaan negaranya dimainkan pada penyampaian hadiah di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). Tempat kedua dimenangi oleh Jorge Lozenro (kiri) dan tempat ketika, Valentino Rossi (tiga dari kanan). Gambar oleh  Safwan Mansor © Sukan Malaysia.

 

Pelumba Repsol Honda Team, Dani Pedrosa tersenyum ketika diajukan soalan oleh wartawan pada sidang media selepas beliau menjuarai MotoGP Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). Tempat kedua dimenangi oleh Jorge Lozenro dan tempat ketika, Valentino Rossi. 25 OKT 2015

Pelumba Repsol Honda Team, Dani Pedrosa tersenyum ketika diajukan soalan oleh wartawan pada sidang media selepas beliau menjuarai MotoGP Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). Tempat kedua dimenangi oleh Jorge Lozenro dan tempat ketika, Valentino Rossi. Gambar oleh  Safwan Mansor © Sukan Malaysia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*